В Ужгороді стартувала виставка закарпатського художника Ловранта Бокотея

лютого 28 / 2024

Сьогодні у холі Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород стартував вернісаж особливих робіт художника та різьбяра по дереву Бокотей Ловранта. Майстер поєднує різноманітні художні стилі: кубізм, сюрреалізм та імпресіонізм, що надає його творам унікального характеру та естетичного виразу. Коротко про цілий світ - лейтмотив творчості митця. Мистецтвознавці характеризують його творчість як музику, яку почув майстер у гомоні лісів, у розмовах дітей, у падінні крапель дощу, у крихкості туману та глибині неба.
🎙️ Мистецька подія зібрала шанувальників мистецтва художника, рідних, друзів, представників обласної та міської влади. Перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета висловив майстру вдячність за вагомий внесок у розвиток культури краю, вміння майстерно відтворювати у своїх роботах індивідуальну мову, власний неповторний мистецький світ. Та принагідно подякував керівництву Генконсульства за підтримку художників краю та організацію мистецьких заходів, які вкрай потрібні у сьогоденні.
👀 Глядачі мали можливість побачити 3 скульптури та 12 полотен майстра, назвичайно цікавих, які у певній мірі переносять від реальності в просторі та часі, спонукають глибше розуміти та сприймати мистецтво.
✍️ Довідково: Ловрант Бокотей народився 1943 року в Іршавському районі. Закінчив Чинадіївську середню школу, а потім вступив до Львівського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва. Після служби в армії закінчив навчання, згодом працював декоратором у Мукачівському театрі та в Криму. Його роботи можна знайти в різних приватних колекціях і музеях світу.
Категорія : Культура


Залишити Коментар