Колядники з різних куточків Закарпаття «веселили» в обласному скансені

січня 03 / 2024
🌠🛖 Колядники з різних куточків Закарпаття «веселили» в обласному скансені

20 творчих колективів із 18 громад краю колядували та співали різдвяних пісень сьогодні у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту обласної ради.
Після тривалої перерви, пов’язаної спочатку з епідемією коронавірусу а потім — з масштабним вторгненням російських окупантів, тут відновили культурно-мистецьку акцію «Коляди у старому селі».

Від імені голови та депутатського корпусу облради колядників привітала керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч. Вона також зауважила, що попри нищення наших міст та культурних пам’яток, ворог ніколи не знищить наші традиції та культуру. Відтак — закликала до спільної молитви за перемогу України.
Цьогоріч дійство спрямоване на підтримку ЗСУ та підтримку самобутності закарпатців і проходить під гаслом "Переможний дух Різдва".

Одягнені за мотивами віфлеємської історії колядники демонстрували самобутні традиції та ексклюзивні коляди з усіх районів та багатьох громад Закарпаття.
Також на святі можна було побачити, почути і придбати багато з того, чим славиться Закарпаття. Це і крафтові продукти (пряники, кіфлики, мед, чаї тощо), і найрізноманітніші сувеніри.

У кожній хаті музею окрема громада приймала колядників та гостей, відтворюючи минувшину, презентуючи свої вироби та смаколики.
У ході свята усі бажаючі мали змогу долучитися до підтримки Збройних Сил України.



Категорія : Культура


Залишити Коментар