Новини нацпарків Закарпаття

вересня 13 / 2023
🆕 Новини нацпарків Закарпаття

Національні природні парки Закарпаття залишаються місцем відпочинку та відновлення сил для туристів з усієї України. Сьогодні розповідаємо про найважливіші події, які відбуваються на їх території.

🟨 З 15 вересня Національний природний парк "Синевир" оголошує «Місячник тиші». Причина – період реву оленів, який вимагає спокою на території заповідника. До 31 жовтня рух транспорту по території нацпарку, перебування в урочищах без спеціальних перепусток будь-яких сторонніх осіб та туристів заборонено.

🟦 Ужанський національний природний парк долучається до Всеукраїнського маршу прибирання на заповідних територіях, який вперше проведе UAnimals. Окрім Ужанського природного парку, 16-17 вересня волонтери прибиратимуть Хортицю (Запоріжжя), «Бузький град» (Миколаївщина), нацпарки Голосіївський (Київ) та «Гуцульщина» (Івано-Франківщина)

🟨 І на завершення – просто подивіться на це диво природи на території дендропарку Карпатський біосферний заповідник. Так цвіте Будлея Давида – декоративний чагарник, який ще називають «Метеликовим деревом»

ℹ️ Більше про Закарпаття читайте на http://zaktour.gov.ua/
Категорія : Культура


Залишити Коментар