У Дубовому День Незалежності відзначили гастрономічним фестивалем «Яфина-фест»

серпня 28 / 2023
У Дубовому День Незалежності відзначили гастрономічним фестивалем «Яфина-фест»
У неділю, 27 серпня, у Дубовому на площі перед будинком культури відбувся колоритний фестиваль «Яфина-фест», присвячений 32-й річниці Незалежності України.
Захід мав на меті, популяризуючи автентичну та туристичну привабливість громади, провести збір коштів на потреби Збройних Сил України.
Розпочалося святкове дійство зі звучання «Молитви за Україну» у виконанні хору Дубівського ліцею (керівник Цубера П.М.) та Гімну України.
До публіки звернувся селищний голова Денис Каганець. Він привітав громаду зі святом та подякував військовим за захист та можливість проводити фестивалі. Відтак, присутні пом’янули хвилиною мовчання воїнів, що віддали життя за Україну.
Свято продовжили юні артисти, співаки і танцівники громади. Концертну програму, насичену цікавими та оригінальними номерами, підготували ліцеїсти, гімназисти та вихованці школи мистецтв разом з наставниками, а також учасники Молодіжної ради і колективи при будинках культури с. Красна та смт Дубове. Музичні вітання з нагоди свята аудиторії подарували й гості з Бедевлянської громади, які вперше долучилися до фестивалю «Яфина-фест».
Вели захід художній керівник будинку культури смт Дубове, голова Молодіжної ради Віталій Горбей та учасниця Молодіжної ради Вікторія Кустрьо.
Паралельно з концертом на площі діяв благодійний ярмарок. Колективи дитсадків, підприємці та вмілі ґаздині громади презентували смаколики з яфинами (чорницями) – символом фестивалю. Гастрономічний калейдоскоп був представлений різноманітними тортиками, тістечками, пиріжками, канапками, піцою та сушами з полонинською ягодою, з продажу яких вилучені кошти буде спрямовано на потреби Збройних Сил України.
Також на площі була представлена виставка робіт викладачів школи мистецтв та презентували свої заклади Калинівський ліцей та Закарпатський політехнічний фаховий коледж.
Наприкінці заходу селищний голова вручив подяки та грамоти колективам та учасникам фестивалю, а також волонтерам та громадським організаціям, які активно підтримують військових та допомагають Збройним Силам України.
Дякуємо всім, хто доєднався до свята та задонатив на ЗСУ. Згодом прозвітуємо про суму зібраних коштів та куди саме гроші були спрямовані.
Категорія : Культура


Залишити Коментар