З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України в Ужгороді відбулися урочистості

серпня 23 / 2023
🇺🇦З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України в Ужгороді відбулися урочистості

На площі Богдана Хмельницького керівники області, міста, обласних управлінь і служб, духовенство, військові, представники громадськості та ЗМІ взяли участь у церемонії підняття Державного стягу.

Присутні приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та вшанували світлу пам'ять, громадянської відваги і самопожертви, стійкості духу та подвигу Воїнів, полеглих на полі бою, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Національний прапор підняли під мелодію Державного Гімну України.

Володимир Чубірко зазначив: «Сьогодні, у час війни, ми по-особливому відзначаємо День Державного Прапора України. Національний стяг – це оберіг нашої суверенності та нагадування про цінності, на яких ми будуємо наше європейське майбутнє. Він є важливим історичним етапом, адже відображає періоди важкої боротьби та перемоги нашого народу на шляху до незалежності. Нині синьо-жовті кольори у цивілізованому світі стали символом солідарності із українським народом. Прапор усюди, де б’ється велике серце українця, як символ незламного українського народу, і прагнення жити в мирі та гідності»


Категорія : Культура


Залишити Коментар