У Рахові КБЗ відзначили професійне свято

липня 10 / 2023
Як ми відзначили професійне свято🎉

Святкування Дня працівника природно-заповідної справи розпочалось онлайн-зустріччю керівництва Міндовкілля України з колективами установ природно-заповідного фонду, на якій відбувся перегляд відеопривітання міністра Руслана Стрільця з професійним святом, вітання першого заступника міністра Олександра Краснолуцького та заступника директора департаменту ПЗФ Сергія Матвєєва.

Далі відбулися урочисті збори трудового колективу Карпатського біосферного заповідника за участю голови Рахівської районної військової адміністрації Кича Владислава Михайловича, голови Рахівської районної ради Бабинець Діани Йосипівни, секретаря Рахівської міської ради Брехлічука Дмитра Дмитровича та спеціаліста агропромислового розвитку та туризму Великобичківської селищної ради Телегазій Віоли Миколаївни.

Зустріч колективу розпочалась вшануванням хвилиною мовчання світлої пам'яті, та героїчних подвигів воїнів, які загинули під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України і мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.🇺🇦

Після вшанування, директор Карпатського біосферного заповідника, заслужений природоохоронець України Микола Рибак представив презентацію про здобутки установи та перспективи її розвитку. Особливу увагу він приділив участі колективу у підтримці ЗСУ, а також допомоги ВПО.

Двадцять сім співробітників заповідника, які раніше стояли на захисті заповідних територій, пішли до лав тероборони та ЗСУ. Більшість з них перебувають у зоні бойових дій і сьогодні, ризикують своїм життям та виконують важливі завдання. На потреби військових формувань та оборони країни установою передано 5 легкових автомобілів підвищеної прохідності (Нива, Тойота та Дастер), а також два вантажні автомобілі ГАЗ-66 - зазначив Микола Рибак.

Відтак учасники урочистостей заслухали вітальне слово від директора Карпатського біосферного заповідника та представників органів місцевої влади. Вони також вручили грамоти і подяки кращим працівникам установи.📜

До вітальних слів долучились також заступник директора з наукової роботи, професор, доктор б.н. Федір Гамор та голова профспілки заповідника Алла Козурак. Вони спільно вручили дипломи кращим ПНД відділенням які за результатами проведеного конкурсу на старанність, результативність та високий професіоналізм отримали І, ІІ, і ІІІ місце.🥇

☝️Всі працівники, нагороджені грамотами і подяками всіх рівнів, а також колективи ПНД відділень які стали переможцями конкурсу отримали премії в т.ч. і від профспілкової організації заповідника.

На урочистих зборах під головуванням заступника директора Миколи Тафія і секретаря Ірини Йонаш обговорено та одноголосно висунуто на державні нагороди заступника директора з наукової роботи, професора, доктора б.н. Гамора Ф.Д. та заступника начальника відділу науково-дослідної роботи та міжнародної співпраці Покиньчереду В.Ф.

Далі, голова Рахівської районної військової адміністрації Владислав Кич вручив працівникам СДО природоохоронних науково-дослідних відділень установи ключі від 5 новеньких 🏍мотоциклів Honda CRF 300 L, які закуплені за грантові кошти українсько-німецького проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» (SNPA).

Ми впевнені, наголосив директор заповідника Микола Рибак, що отримання такої цінної техніки призведе до належного результату, а саме до підвищення ефективності роботи працівників служби державної охорони природоохоронних науково-дослідних відділень, особливо в умовах високогір’я, в найбільш віддалених і важкодоступних місцях. Вони стануть надійними помічниками у повсякденній роботі, спрямованій на збереження природи не тільки заповідника але і Карпат в цілому.⛰

По завершенню урочистих зборів колектив заповідника зробив пам’ятне фото та відвідав Трибушанське природоохоронне науково-дослідне відділення де учасники мали можливість обмінятися досвідом з рекреаційного облаштування території, оглянути форелеве господарство, відвідати візит-центр тощо.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Категорія : Культура


Залишити Коментар