Новини Закарпаття

В обласній філармонії відбувся вечір пам’яті, присвячений балетмейстерці, Народній артистці України Кларі Балог


Концертну програму до 95-річчя з дня народження видатної закарпатської балетмейстерки, хореографа, Народної артистки України Клари Балог підготував Заслужений академічний Закарпатський народний хор, у якому талановита жінка пропрацювала 70 років. Майже все своє життя артистка присвятила улюбленій справі, в її трудовій книжці значився всього один запис.
Клара Балог по собі залишила великий спадок – хореографічні постановки, які стали візиткою хору. Найвідоміші з них увійшли до програми, присвяченій її пам’яті.
«Хоча Клари Федорівни вже 5 років немає з нами, на сьогоднішньому концерті цього не відчувалося. Вона живе в мистецтві, хореографічних постановках, які створила протягом своєї діяльності. Її твори виконують колеги в області, танцюристи по всій Україні і закордоном. Постановки продовжують захоплювати і викликати бурхливі оплески глядачів», - зазначив під час вітального слова голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Також він додав, що отримав неймовірне задоволення від виконання відомих композицій. «Закарпаття багате на таланти, народне мистецтво. Вдячний усьому колективу хору і його керівниці Наталії Петій-Потапчук за те, що дбайливо оберігаєте спадщину Клари Федорівни, показуєте мистецькі скарби і прославляєте наш край».
Перейти на сайт