У Мукачеві відбувся "Ярмарок здоров'я"

травня 29 / 2023
☝🏼У Мукачеві відбувся "Ярмарок здоров'я".
🌳У "Центральному" парку всі бажаючі могли перевірити своє здоров'я. Основним акцентом події була проблема цукрового діабету у населення. Тому присутнім безкоштовно вимірювали рівень глюкози у крові, артеріальний тиск, а також ріст, вагу та об'єм талії, визначали ІМТ, проводили швидкі тести на гепатит В, С та ВІЛ. Також присутні могли проконсультуватися з лікарем-ендокринологом і отримати поради, що до харчування та корекції повсякденних звичок.
👧🏻👦🏻Для того, щоб залучити дітей до здорового способу життя, діяли локації з активними руханками та канатна дорога. Найменші гості свята розмальовували тематичні розмальовки та вчилися розрізняти корисні та недуже корисні продукти харчування, за це отримували смачну пастилу.
Також хлопчики та дівчатка мали нагоду на власні очі побачити, як влаштований реанімобіль з середини та відчути себе в ролі медиків.
🍹Пригощали присутніх охолоджуючими корисними напоями з цитрусовими, м'ятою та полуницею.
❗️Ярмарок тривав з 12 по 16-ту годину. За цей час обстежили понад 500 громадян. Аналізи здали 238 жінок, 150 чоловіків та 126 дітей до 18 років.
🔺Артеріальний тиск виміряли 238 жінкам та 150 чоловікам, з яких у 160 осіб він підвищений.
🔺Рівень цукру у крові перевірили 238 жінок та 150 чоловіків, з них
підвищені показники у 18 людей.
🔺Індекс маси тіла виміряли 238 жінок та 150 чоловіків, з них у нормі всього 141 людина. Інші пацієнти отримали рекомендації про харчування, зміну способу життя та консультацію лікаря.
🔺Також проводили тести на Гепатит В,С. З 29 тестів 1 виявився позитивним. На ВІЛ забажали обстежитися 20 відвідувачів. Всі результати негативні.
👉🏼Подія відбулася за ініціативи Харківської експертної групи підтримки медреформи, ініціативної групи “Здорова громада”, яка діє за підтримки Міжнародний фонд “Відродження”, агенції змін “Перспектива” в рамках проекту «Здорова громада – майбутнє України».
👩🏻‍⚕️Тестування проводили лікарі медичного центру "Сім'я". Консультації та лекції про харчування та здоровий спосіб життя надавали лікарі-ендокринологи Лікарні Святого Мартина.
Категорія : Культура


Залишити Коментар