При Академії культури і мистецтв буде утворено наглядову раду

березня 07 / 2023
🧑‍🎤👩‍🎨При Академії культури і мистецтв буде утворено наглядову раду

Про це, серед іншого, йшлося у ході засідання постійної комісії Закарпатської обласної ради з питань освіти, науки, духовності та національних меншин.

Зокрема, члени комісії підтримали винесення на розгляд сесії облради 16 березня питання про створення наглядової ради Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради у складі 4 представників обласної ради та 4 представників академії.

Також члени комісії пропонують до розгляду колег у сесійній залі проект рішення про створення Комунальної установи «Організаційно-методичний центр освіти» Закарпатської обласної ради.

Депутати також пропонують проект рішення, яким передбачено звільнити Віктора Бабича з посади директора Комунального закладу «Хустський базовий медичний фаховий коледж та поновити на цій посаді Ярослава Якима.
Серед іншого голова комісії Ілдіка Орос запропонувала проект рішення, що передбачатиме закріплення у статутах професійних закладів освіти Закарпатської облради можливість навчання мовами національних меншин.
Також члени комісії заслухали звіти представників профільних відомств ОВА про хід виконання у 2022 році програм підтримки нацменшин та розвитку міжнаціональних відносин у Закарпатській області на 2021-2025 роки та Регіональної програми забезпечення права дитини на виховання у сімейному оточенні на 2018-2025 роки.
У звіті про функціонування останньої програми, зокрема, йшлося про те, що з початком війни в Україні до цього часу в область прибуло 179 дітей без супроводу батьків. Загалом у області перебуває 381 вихованець з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.
У засіданні взяли участь: голова облради Володимир Чубірко, його перший заступник Андрій Шекета, керуюча справами облради Мирослава Ливч, заступник голови Закарпатської ОВА й заступник голови комісії Василь Іванчо, секретар комісії Марія Сігетій, член комісії Володимир Суботовський та директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА.

Підписуйтеся на наші новини у Facebook: https://www.facebook.com/zakrada.gov.ua/
та читайте більше новин на нашому Telegram: https://t.me/PressZakrada
Категорія : Культура


Залишити Коментар