У галереї «Ужгород» відкрилася персональна виставка Володимира Микити

лютого 02 / 2023
У галереї «Ужгород» відкрилася персональна виставка Володимира Микити. Художнику виповнилося 92 роки

Незважаючи на поважний вік і поганий зір, народний художник України Володимир Микита продовжує працювати. До свого дня народження він презентував шанувальникам нову виставку. Експозиція складається з написаних торік 36 творів сучасного живопису, а також кількох робіт попередніх років.

Привітати іменинника на урочисте відкриття виставки прийшли голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та обласні депутатки Наталія Шетеля і Ольга Олексик.

Володимир Чубірко подякував художнику за відданість мистецтву, вагомий внесок у розвиток культурної спадщини Закарпаття, патріотизм і промоцію землі, на якій народився.

- Кожен художник чи скульптор, працюючи над своїм твором, залишає в ньому частину своєї душі. Митці якраз цінуються тим, скільки енергії вони віддали людям. Володимир Васильович живе у кожній своїй картині і в цьому секрет успіху його виставок, які збирають так багато відвідувачів. Це людина-легенда, про нього знають всі і Закарпаття пишається такою видатною особистістю. Любимо, поважаємо, пишаємося, бажаємо здоров’я і активного довголіття, - сказав голова облради під час виступу.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Культура


Залишити Коментар