Іван Микита залишається на посаді керівника обласної філармонії

грудня 01 / 2022

У зв’язку з воєнним станом продовжено контракт директору комунального закладу «Закарпатська обласна філармонія» Закарпатської обласної ради. Іван Микита, 5-річний контракт якого збіг 1 грудня 2022 року, залишається на посаді керівника, але не довше ніж на 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану. Після цього, згідно з чинним законодавством, буде оголошено конкурс і нового директора колектив визначить на виборах. До слова, Іван Микита обіймає цю посаду з 2007 року.
Відповідне розпорядження сьогодні на зборах працівників філармонії зачитали голова облради Володимир Чубірко та його перший заступник Андрій Шекета. Заодно вони поспілкувалися з колективом, аби почути про те, чим живуть і що хвилює людей.
«Хочу продовжити практику спілкування з вами, бо, ми, політики, працюємо на вас і повинні володіти ситуацією, яка існує в комунальних закладах», - сказав на початку зустрічі Володимир Чубірко.
У ході розмови обговорили проблеми з відключенням електроенергії і можливості придбання генератора. Також ішла мова про виділення з обласного бюджету додаткових 30% до зарплати працівникам колективів симфонічного, камерного, естрадно-духового оркестрів, які 5 жовтня 2021 року отримали статус академічних. На жаль, війна усі ці виплати відтермінувала, однак невдовзі прийматиметься бюджет на 2023 рік і на відповідних попередніх комісіях це питання знову піднімуть.
Щодо заміни колес для концертного роялю «Petrof», то Володимир Чубірко пообіцяв владнати це через чеських партнерів. У м. Градець Кралов знаходиться завод цієї фірми, який виробляє фортепіано, і вони напряму можуть замовити необхідні запчастини.
Володимир Чубірко і Андрій Шекета подякували членам колективу філармонії за концерти, які вони провели впродовж непростого 2022 року. Під час багатьох із них збиралися кошти на підтримку ЗСУ. Також артисти активно займалися волонтерською діяльністю і таким чином доклалися до спільної справи у наближенні нашої Перемоги.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Культура


Залишити Коментар