Новини Закарпаття

На честь українських захисників та захисниць у Мукачеві встановили малий Державний Герб України – Тризуб (відео)



На честь українських захисників та захисниць у Мукачеві на території замку «Паланок» 25 жовтня, урочисто встановили малий Державний Герб України – Тризуб. Чимало містян та гостей міста завітали на церемонію відкриття. Для нас дуже приємно, що ми можемо йти слідами правди і далі.

Багато що можна говорити про символи, яке вони мають для нас значення, багато що можна говорити про знаки. Сьогодні ми освячуємо цей знак як символ освячення нашої волі. Адже наш малий держаний герб і є символом волі. Волі, яка освячена ще нашим великим князем Володимиром.Тризуб виготовлений з металу, його висота 3,5 метрів. Подбали також і про табличку з написом – “Український національний символ, малий Державний Герб України – Тризуб. Встановлено на виконання рішення Мукачівського виконавчого комітету від 13 жовтня 2022 року на честь захисників та захисниць, які борються за свободу та Незалежність України!”. Закарпаття це невід’ємна частина суверенної України.

Так є сьогодні, так буде завжди. Від імені нашої громади хотів би подякувати всім народам та країнам що допомагають нам боронити країну від жорстокого ворога. На думку містян та запрошених, Український національний символ, мав бути встановлений ще у далекому 2008 році. Дуже добре, що ми в себе в Україні навчилися цінувати і поважати свої символи, свою державу і любити її до останнього подиху.
Перейти на сайт