«Щось зі мною не так». Письменник Андрій Любка презентував нову книгу

вересня 26 / 2022

Учора в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок відбулася презентація нової книги популярного закарпатського письменника Андрія Любки. 59 есеїв об’єднані у збірку під назвою «Щось зі мною не так». «Це книжка пригод і настроїв, реальних історій і автобіографічних вигадок, універсальний порадник і атлас туристичних маршрутів», - так характеризує твір сам автор.
Книгу Андрій Любка закінчив торік і повинен був презентувати її на «Книжковому Арсеналі» в Києві цієї весни. Однак через війну письменник покинув основну діяльність і почав волонтерити. На презентації він розповів, як, абсолютно не цікавлячись автівками, почав збирати гроші і купувати їх для ЗСУ. Станом на сьогодні він придбав 52 автівки, кошти на які йому донетять його читачі і представники культурного фронту. Сам Андрій зізнається, що протягом останніх трьох місяців не написав жодного літературного рядка … Втім, сам вихід книги у такий складний час вважає фактом спротиву.
Говорили про літературний фестиваль в Единбурзі, про підтримку української культури, про важливість того, що вона сама повинна себе забезпечувати, про українізацію, якісний вітчизняний контент та нову еліту, яка відчуває відповідальність за країну.
Презентація відбулася у форматі діалогу. Організувала літературний вечір Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф.Потушняка. Модерувала захід Євгенія Напуда.
Подію відвідали голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, його заступники Андрій Шекета та Василь Дем’янчук, керуюча справами облради Мирослава Ливч та депутатка Ольга Олексик.
Закарпатська обласна рада
Категорія : Культура


Залишити Коментар