На Закарпатті відбувся художній пленер та благодійний аукціон "Мистецтво – найпотужніша зброя" (ФОТО)

серпня 12 / 2022


У Рокосові на Хустщині відбувся пленер образотворчого мистецтва, а відтак – благодійний аукціон «Мистецтво – найпотужніша зброя».
На Закарпатті відбувся художній пленер та благодійний аукціон "Мистецтво – найпотужніша зброя" (ФОТО)
Діти, значна частина яких – переселенці, намалювали свої картини, потім благодійники придбали їх на аукціоні, а далі організатори заходу – ЗОБФ «Срібний Дзвін» – передали зібрані кошти на потреби ЗСУ. Символічно, що ця допомога – для частини, де служить воїн з села Рокосово, дитина та дружина якого також взяли участь в пленері.

Захід, що відбувся в Рокосові, – вже другий у рамках «ЕкоАртПроекту», який втілює благодійний фонд «Срібний дзвін». Перший триденний пленер пройшов у липні в Ужгороді. Цього разу організатори вирішили наблизитися до природи. Керівниця «ЕкоАртПроекту», співзасновниця ЗОБФ «Срібний Дзвін» Лідія Маніца два десятки років організовує і проводить мистецькі конкурси. Але каже, що нинішній пленер має велику відмінність від тих заходів, в яких беруть участь професіонали. Тут є своя унікальна родзинка.

У пленері взяли участь 32 маленькі художники. В тому числі – 8 дітей-сиріт з Чернігівської області, а також 5 дітей переселенців із Кривого Рогу і Харкова. І ще – 19 місцевих діток. Під час творчого процесу їм допомагав порадами художник із Хуста Валерій Дьордяк – голова народного об’єднання художників, голова об’єднання «Митець Верховини». Саме він організував більшу частину діток-переселенців.

Ще одним доволі несподіваним учасником пленеру став … архімандрит Варлаам, настоятель Свято-Преображенського храму в селі Теребля Тячівського району. Сам він родом з Миколаєва, але вже 20 років живе на Закарпатті. За фахом – художник, але за покликом серця прийняв чернечий сан. Він прийшов допомогти діткам порадою в процесі малювання, а також поговорити з ними про … любов.

Під час благодійного аукціону робіт учасників дитячого пленеру на потреби Збройних Сил України було зібрано 5400 гривень. Староста села Рокосово придбав за них паливо і відправить його до 63 окремої механізованої бригади, в якій служить його земляк. Також деякі благодійники надіслали кошти на особисті рахунки воїнів.

Частина робіт, створених у рамках пленеру, залишилася в готельно-ресторанному комплексі «Logindariy» і будь-хто з відвідувачів може їх придбати, а виручені кошти також будуть відправлені на підтримку ЗСУ.



Категорія : Культура


Залишити Коментар