МКІП закликає ЮНЕСКО перенести 45-у сесію з російської Казані у Львів

березня 30 / 2022
МКІП закликає ЮНЕСКО перенести 45-у сесію з російської Казані у Львів

В прес-службі Закарпатської ОДА повідомляють про те що, Міністерство культури та інформаційної політики України закликає ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з російської Казані в український Львів та виключити Російську Федерацію з лав організації. Адже Росія з 2014 року систематично порушує міжнародне гуманітарне право та міжнародні конвенції.

Щодня, починаючи з 24 лютого, РФ хаотично кидає бомби на українські міста, вбиває українців, знищує будинки мирних людей. Країна-агресор не звертає уваги на пам’ятки архітектури й методично знищує українські культурні цінності. Історичні об’єкти постійно перебувають під загрозою артилерійських обстрілів.

«Країна, що розпочала війну та використовує свою культуру як інструмент пропаганди – не може бути членом ЮНЕСКО та впливати на рішення організації. Адже її дії свідчать, що вона не тільки не розділяє статутних цілей ЮНЕСКО, а й повністю їм протилежить. російські культурні діячі сьогодні стають рупорами нищівної кремлівської пропаганди і використовують в своїй риториці мову ненависті. Такій державі не можна надавати слово щодо захисту культури», - зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Російська армія вже почала знищувати Таврійський Херсонес та пошкодила Бахчисарайський палац кримських ханів — єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури. Відомо й про інші руйнування та знищення культурних та історичних пам'яток в Україні.
Категорія : Культура


Залишити Коментар