Заслужений академічний Закарпатський народний хор виступив біля пам'ятника Августину Волощину до 83-річчя Карпатської України

березня 15 / 2022


Заслужений академічний Закарпатський народний хор сьогодні, в день 83-річчя проголошення Карпатської України, виконав кілька композицій біля пам’ятника її Президенту – Августину Волошину – на набережній Незалежності в Ужгороді.
Прозвучали і знакові для Карпатської України пісні, і поезія співця цієї Української незалежної держави, яка проіснувала хоч і нетривалий час, і лише на частині Закарпаття, але є яскравою і героїчною сторінкою історії нашої держави. Виконали також «Ой, у лузі червона калина», Державний гімн України.

Керівниця Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук наголосила, що завжди у цей день колектив співав на Красному Полі біля Хуста, де полягли захисники Карпатської України, зараз же такої змоги немає, тому вийшли до монументу Августину Волошину в Ужгороді.
І мешканці, і численні вимушені переселенці, які зараз у нашому місті, на набережній Незалежності підспівували, вітали митців і дякували за чудове виконання, патріотичне нагадування про нескореність Української держави.
Категорія : Культура


Залишити Коментар