У День Соборності живий ланцюг з’єднав береги Ужгорода

січня 22 / 2022

Під час відзначення в області Дня Соборності України та 76 річниці утворення Закарпатської області у складі України ужгородці поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Августину Волошину, а також з’єднали живим ланцюгом через річну Уж лівобережну та правобережну частини міста.

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначається День Соборності України – об’єднання українського народу на своїй рідній землі. У цей день на Закарпатті традиційно відзначають ще й 76 річницю утворення Закарпатської області у складі України.

В Ужгороді з цієї нагоди на площі Народній усі небайдужі закарпатці поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку під музичний супровід Заслуженого академічного Закарпатського народного хору. Потім вшанували пам'ять президента Карпатської України Августина Волошина біля його пам'ятника на набережній Незалежності.

Насамкінець ужгородці продовжили традицію, яку започаткували ще у 1990 році з нагоди свята. 32 роки тому українці саме в цей день вперше з'єднали Київ, Львів та Івано-Франківськ живим ланцюгом. Сьогодні на пішохідному мосту в Ужгороді закарпатці також символічно з'єднали лівобережну та правобережну частини міста, розгорнувши 100-метровий державний прапор. Цим вони вкотре наголосили, що українці єдині, незалежно від місця проживання на території нашої держави.

До урочистостей вже традиційно долучилося керівництво Головного управління Національної поліції у Закарпатській області.



Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Культура


Залишити Коментар