У Закарпатті презентували першу регіональну педагогічну енциклопедію в Україні та нову збірку поезій Лідії Повх

грудня 16 / 2021

Сьогодні в облдержадміністрації презентували книжкові новинки – перший том «Педагогічної енциклопедії Закарпаття» та збірку поезій Лідії Повх «Вірші про школу».

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Роман Молдавчук зауважив, що обидві праці побачили світ у видавництві «Карпати» в межах Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2021–2023 рр.

«Педагогічна школа нашого краю унікальна. Вона увібрала в себе усі здобутки минулих поколінь і сьогодні є однією з найпотужніших в Україні. Такі видання дуже потрібні, аби ми знали, хто ми і куди, власне, рухаємося», – наголосив Роман Молдавчук.

Як зауважив сам видавець Віктор Браславець, директор Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва «Карпати», книга «Педагогічна енциклопедія Закарпаття» – це перша і єдина регіональна енциклопедія в Україні про шлях та культурно-освітній процес краю.

У праці понад 1200 статей на різні теми, тут є й авторські статті, матеріали про науковців, виховний процес, інноваційні методи виховання, заклади освіти краю та інше.

Над виданням працювало понад 20 авторів, серед них – науковці, педагоги, письменники. За словами голови редакційної колегії Василя Химинця, матеріали до енциклопедії збирали ще задовго до незалежності України.

Поетеса та відповідальний секретар видання Лідія Повх підкреслила, що це не книга про освіту, не довідник про освіту, це праця про освітньо-культурний шлях Закарпаття від найдавніших часів і до сьогодні.

Також Лідія Повх презентувала нову збірку «Вірші про школу», до якої йшла все своє життя. Книга стала першим тематичним виданням поезій про школу в цілому Закарпатті.

«Щоб написати книгу, я мала бути в школі і бути дотичною до неї все своє життя. У ній – 50 років мого спілкування з дітьми та вчителями», – додала поетеса.
Категорія : Культура


Залишити Коментар