На Закарпатті скоро розпочнуться святкові ярмарки

грудня 12 / 2021

Більшість новорічних ярмарків у містах Закарпатської області розпочнуться 15-16 грудня, а у деяких населених пунктах вони вже працюють, про це президент Закарпатської туристичної організації Федір Шандор сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу під час престуру.

"У більшості міст ярмарки розпочинаються 15-16 грудня і закінчуються на Водохреще, 19 січня", – зазначив Шандор.
За його словами, оскільки в Закарпатській області є населені пункти, де компактно проживають угорці, румуни та словаки, які сповідують католицизм та відзначають День Святого Миколая 6 грудня - за григоріанським календарем, новорічні ярмарки там розпочинаються з 5 грудня. Приміром, так було у Береговому та Мукачеві.

Окрім цього, в області в період новорічних і різдвяних свят щотижня відбуваються тематичні заходи. "Цього року в Закарпатті відкриються шість резиденцій Святого Миколая. Напередодні Дня святого Миколая відбудеться парад Миколайчиків. До двох тисяч дітей та студентів у шапочках візьмуть у ньому участь", – розповів президент Закарпатської турорганізації.

Водночас Шандор наголосив, що святкові локації не працюватимуть 25 грудня та 7 січня. "На Різдво в Закарпаття треба приїжджати, знаючи, що 25 грудня і 7 січня більшість витягів не працюють, ресторани взагалі не працюють, у готелі поселитися майже нереально. Усі святкують вдома", – пояснив він.
Категорія : Культура


Залишити Коментар