В Ужгороді – "ПАДІЮН-Євро-Данс” та „Яскрава країна”

жовтня 24 / 2021

Масштабне танцювальне свято на площі Театральній в Ужгороді влаштували сьогодні юні танцівники з усієї України та гості з Молдови.

У місті триває хореографічна подія року, в межах якої проводяться одночасно два конкурси: чотирнадцятий Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії "ПАДІЮН-Євро-Данс” і сьомий Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької творчості „Яскрава країна”.

Як інформують організатори, для конкурсантів це унікальна можливість отримати оцінки та дипломи від двох незалежних складів журі, виступивши на сцені лише раз.

Цьогоріч на захід завітали хореографічні колективи з Київської, Одеської, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Рівненської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської областей, а також юні танцюристи з Молдови.

Конкурсанти та керівники колективів зможуть обмінятися творчим досвідом, встановити нові контакти, підвищити професійний рівень. У рамках фестивалю відбудуться майстеркласи, а також лекція, яку проведе Олександр Плахотнюк – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету імені Івана Франка, заслужений діяч естрадного мистецтва України.

Фестивальний марафон охоплює чотириденну програму та завершиться галаконцертом і нагородженням учасників у понеділок, 25 жовтня, в облмуздрамтеатрі.




Категорія : Культура


Залишити Коментар