Урочистості з нагоди 65-ої річниці революції в Угорщині відбулися в драмтеатрі Ужгорода

жовтня 22 / 2021


Секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян та заступник міського голови Артем Погорєлов сьогодні взяли участь в урочистостях з нагоди 65-ої річниці революції 1956 року в Угорщині.
У залі Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв керівництво краю, Ужгорода, представників національно-культурних товариств, науковців, митців привітав Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі.
Дипломат відзначив, що у жовтні-листопаді 1956 року невеликий народ повстав проти комуністичного режиму, проти того, що вкрали свободу, і здобув визнання всього світу. Пан Бачкаі акцентував на важливості співпраці з Україною, адже це приносить обом країнам економічне збагачення, культурні здобутки.
На необхідності пам'ятати уроки минулого, вшановувати тих, хто в Угорщині своїм життям заплатив за початок повалення радянського тоталітаризму, на нинішньому партнерстві громад Закарпаття та Угорщини наголосили у своїх виступах голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков та заступник голови обласної ради Василь Іванчо.
Яскравих емоцій святкуванню додала програма танцювального колективу 4 for Dance "Гун – це ритм". Триразові чемпіони світу, лауреати численних премій, які дали понад 1400 виступів по всьому світу, представили різнопланові хореографічні композиції – на основі автентичних традицій угорського танцю, з найпопулярніших угорських мультиків, підліткового серіалу 90-х, із традиційними "хунгарікумами", якими гордиться країна – кубиком Рубіка, нагадуванням про відомого футболіста Ференца Пушкаша тощо.
Завтра, 23 жовтня, у день, коли в 1956 році у Будапешті відбулася перша 200-тисячна студентська демонстрація з вимогами вивести радянські війська, провести вільні вибори, здійснити економічні реформи, – в Ужгороді відбудеться покладання квітів до меморіального знаку на честь героїв революції та до меморіальної дошки на фасаді Закарпатської установи виконання покарань № 9.


Категорія : Культура


Залишити Коментар