Ігор Шинкарюк узяв участь у панельній дискусії щодо розвитку кіноіндустрії Закарпаття

жовтня 10 / 2021

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Шинкарюк взяв участь у панельній дискусії в межах Другого Карпатського гірського міжнародного кінофестивалю.

За його словами, головною темою обговорення стало питання «Чи буде кіно в Закарпатті?».

Учасники порушили питання кіно як процесу і бізнесу у розрізі найефективнішої точки дотику інтересу продюсера, локального бізнесу і місцевої громади.

Разом з колегами Ігор Шинкарюк дізнавався, які послуги шукають продюсери, локейшн-менеджери на локальному ринку в регіоні, яку вигоду сфери гостинності та туризму можуть отримати від залучення кіновиробництва та який корисний ефект отримує громада, коли до неї приїздить знімальна група.

Обговорили також позитивні аспекти для маркетингового позиціювання території регіону на зовнішніх ринках, роль і функції Кінокомісії у промоції регіону та формуванні локальної кіноспільноти.

Як зауважив заступник голови облдержадміністрації, не менш актуальними у межах панельної дискусії були такі питання:

- Чи буде кіно в Закарпатті: що потрібно регіону для системного розвитку аудіовізуального сектору;

- Кіноосвіта: підготовка спеціалістів відповідного фаху в Ужгородському інституті культури та мистецтв;

- Які заходи потребують фінансової підтримки для збільшення інтересу кіновиробників до регіону? Які джерела фінансування можливі?

- Необхідність розробки і впровадження «Комплексної регіональної програми розвитку кіномистецтва та аудіовізуального сектору Закарпаття» тощо.

«Це був конструктивний діалог. Напрацювання будуть відображені у відповідній програмі та стануть основою пілотного проєкту, який дозволить вивести закарпатське кіно на якісно інший рівень.

Ця робота є частиною реалізації державної політики щодо розвитку кіно, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський», — наголосив Ігор Шинкарюк.



Категорія : Культура


Залишити Коментар