В УжНУ презентували книгу про історію наукової бібліотеки

жовтня 04 / 2021

До Всеукраїнського Дня бібліотек в Ужгороді презентували монографію «Наукова бібліотека Ужгородського національного університету: від джерел до сучасності».

Як йдеться у повідомленні на офіційному сайті УжНУ, у праці досліджується історія виникнення, етапи становлення та розвиток Наукової бібліотеки, а також аналізуються найвагоміші здобутки колективу книгозбірні за 75 років її діяльності.

Директорка Наукової бібліотеки Марія Медведь під час презентації зазначила: «Можливо, наша спеціальність не так визнана суспільством, як деякі інші спеціальності, але вона магнетична – чимало наших працівників працюють у бібліотеці десятиліттям. Робота над монографією була непростою і надзвичайно кропіткою – опрацювали близько 260-ти папок зі звітами університету про Наукову бібліотеку, потім звернулися до міських та обласних архівів. Вдячні всім спеціалістам, які зустрічалися на нашому шляху і сприяли нам».

Над монографічним дослідженням працював авторський колектив з 20-ти працівників Наукової бібліотеки. Упорядницею та редакторкою, а також авторкою великої частини праці стала завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Лариса Мельник: «Ми намагалася створити портрет нашої бібліотеки та досконало вивчити її біографію. Адже, як виявилось, історія Наукової бібліотеки мала чимало білих плям та невідомих досі фактів. Робота, окрім того, що була кропіткою, була також цікавою, особливо в моменти, коли всі пазли знаходили свої місця».

Рецензентами монографії стали директор Наукової бібліотеки УжНУ з 1972 по 1977 рік, професор Іван Сабадош та професор Сергій Федака.
Категорія : Культура


Залишити Коментар