На Закарпатті презентували книгу Петра Ходанича «Втеча, або Тиха моя вітчизна»

вересня 21 / 2021
Сьогодні в Закарпатській облдержадміністрації презентували книгу прозаїка, драматурга, літературознавця Петра Ходанича «Втеча, або Тиха моя вітчизна».

Видання побачило світ за сприяння очільника області Анатолія Полоскова та управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА в межах Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню.

Як зазначив Роман Молдавчук, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, це вже друга книга, видана в межах Програми, яку вдалося презентувати напередодні масштабної книжкової виставки в області. Під час пресконференції керівник також анонсував проведення десятого «Книга-фесту 2021», що відбудеться на Закарпатті 1–2 жовтня.

«У межах проведення виставки примірники виданих книг надішлють на Схід нашим воїнам», – підкреслив Роман Молдавчук.

За словами автора Петра Ходанича, книга написана по гарячих слідах того, що зараз відбувається на Сході нашої країни.

«Друга світова війна тривала 6 років, а ми боремося проти ворога вже 7 рік поспіль. Мій племінник перебуває у зоні АТО/ООС, розповідає часом про те, що там відбувається. Свого героя я відправив у реальні події і місця, де перебував мій родич», – зазначив письменник.

У книзі представлено твори про крихкість миру, криваві події на Донбасі, про кухню російської псевдоінформації, яка викривлює події й людські душі. Це своєрідний дорожній нарис, філософська притча про пошук істини та переосмислення цінностей людьми.

Підтримати автора прийшов і видавець книги – директор Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва «Карпати» Віктор Браславець.
Категорія : Культура


Залишити Коментар