Відновили язичницькі традиції: У Рахові святкували Купальську ніч (Фото)

липня 07 / 2021

6 липня, у ніч на Івана Купала, на Лисій горі у Рахові відбувається справжня вечірка під відкритим небом – «Святкування купала на Розі вітрів».

Тож, як набуваються на вершині Рахівської гори буквально у цю мить, дивіться у нашому фоторепортажі з місця подій, пише rakhiv.city.

Організував культурну подію екскурсовод Василь Небела. Головна мета та ідея святкування цього трохи магічного вечора – розвиток туристичної галузі в місті. Заручившись спонсорською підтримкою в особі Іштвана Поляка, оголосили у соціальних мережах, про захід та поринули у підготовку необхідного для набутків.

Розпочалося все з плетіння віночків
Дійство розпочалося о 19-ій годині, як і було анонсовано, з плетіння віночків. Дівчата ринули плести чи не головний символ Івана Купала під керівництвом педагога та художниці Рахівщини Марини Ліщук.

Вона радо провелавсім охочим мійстер-клас, як з квітів змайструвати собі прикрасу на голову.

А після, хоч не було куди на воду спустити свої рукотворні віночки щоб дізнатися коли й де заміж вийдуть. Дівчата натомість, мали нагоду насолодитися фотографіями на згадку про цей вечір.

Які ж набутки без музик
Поки дівчата були зайняті виплітанням вінків, всі присутні (а це більше 50 осіб), насолоджувалися звучанням живої музики.

На здавалося б примітивній, але дуже атмосферній сцені, декорованій гуцульськими веретами та ліжниками на фоні Карпатських гір, виступили брати Віталік та Ярослав Шуріни. Хлопці порадували грою на цимбалах та баяні.

Згодом своїм співом потішили Анна Шміляк та Ольга Ворохта під супровід гітари, на якій грав Олександр Форкош. Порадував публіку й виступ колишнього працівника культури Миколи Михайлюка.

На завершення – запалення гірської ватри
Як було заявлено у програмі заходу, для всіх присутніх розпалили купальське вогнище. Тож бажаючі змогли насолодитися не тільки потріскуванням ватри, а й покружляти навколо багаття.
Додаткова інформація та більше фото, можна переглянути тут akhiv.city
Категорія : Культура


Залишити Коментар