Симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії святкує 15-річчя творчої діяльності

червня 19 / 2021


Музичний вечір «Чайковський та Равель» від симфонічного оркестру філармонії сьогодні подарував своїм шанувальникам багато експресії та феєрії звуків і ритмів.
Цього року творчий колектив, який очолює заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько, мав невеличкий ювілей – 15 років творчої праці на сцені філармонії. Від імені міського голови Богдана Андріїва, виконавчого комітету та депутатського корпусу колектив оркестру привітав заступник міського голови Василь Гомонай, вручив грамоту Ужгородської міської ради за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва, високу професійну майстерність, активну участь у громадському мистецькому житті Ужгорода
Сьогодні мистецьке життя Закарпаття складно уявити без симфонічного оркестру. Він доволі швидко посів гідне місце серед інших колективів філармонії, а в культурному просторі Ужгорода став законодавцем «музичної моди» – моди відвідувати концертні зали, цікавитися серйозною музикою, знайомитися з відомими вітчизняними і зарубіжними виконавцями. Артисти колективу постійно презентують прем’єри концертних програм, у яких популяризують українське і світове класичне мистецтво.
Композиції, що звучали у сьогоднішній концертній програмі, зокрема скрипковий концерт П.І.Чайковського, вважають одними із найскладніших зразків цього жанру, тому для більшості скрипалів мати у репертуарі такий твір є надзвичайно престижним. Нині сольну партію виконав молодий, талановитий музикант-віртуоз, артист симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії, студент II курсу Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка (клас професора Юрія Соколовського), лауреат багатьох конкурсів і фестивалів Габор Ковач.
«Болеро» Равеля – музика, яка підкорила світові сцени, вона відома і популярна, оригінальна за своєю суттю, тому що є ланцюжком строгих варіацій, у яких зберігається не лише мелодія, але і ритм. Саме через одноманітність та монотонність барабанної партії, витриманої в строгому ostinato, партія вважається однією з найскладніших.
Музичний вечір залишив по собі неймовірні враження, шанувальники щедро обдарували артистів гучними оплесками.
Категорія : Культура


Залишити Коментар