На Рахівщині відбулася виставка традиційних гуцульських вишивок

травня 22 / 2021

З нагоди відзначення Дня вишиванки, вчора, 20 травня в селі Кваси відбулася презентація виставки традиційних гуцульських вишивок.


Участь в заході взяли староста села Кваси Олеся Ключівська, працівники апарату виконавчого комітету Ясінянської селищної ради, педагоги та учні Квасівського ЗЗСО І-ІІІ ст., працівники Квасівського Будинку культури.


На виставці учасники заходу ознайомилися з традиційним гуцульським орнаментом - одягом, рушниками, ліжниками та іншими гуцульськими вишивками.


Вишивка - це і оздоблення одягу, і весільні рушники, і елементи, покликані прикрасити оселю: скатертини, фіранки, покривала та ін.


Гуцульські вишиванки є унікальним витвором мистецької душі українського народу. До них звертаються історики та етнографи, щоб глибше дослідити матеріально-духовні засади їх життя.


Варто зазначити, що більшість мотивів для орнаменту гуцулам подарувала сама матінка-природа. Але тим, що всю природу зобразити за допомогою голки і нитки неможливо, визначають основні інтерпретації візерунків, які містять той чи інший елемент з широким смисловим навантаженням.
Категорія : Культура


Залишити Коментар