На Закарпатті презентували проект: «Таємниці України для тебе”

травня 17 / 2021

Сьогодні в Ужгородському музеї архітектури і побуту разом з Pavlo Klimkin та Федір Шандор презентували проєкт «Таємниці України для тебе”. Це всеукраїнська соціально-культурна ініціатива, метою якої є залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України.
Дякую головам ОТГ та селищних громад, які приїхали з різних куточків Закарпаття. Сподіваюся, що ви долучитеся до проєкту і зможете вразити Україну маловідомими унікальними цікавинками, які передаються з покоління в покоління у ваших селах.
Організатори проєкту уже відібрали на всеукраїнську презентацію до Києва бичківський медяник. Це закарпатський варіант традиційної весільної випічки, який виготовляють майстрині у Великому Бичкові на Рахівщині. Сьогодні ми всі його куштували і розгадувати коди, зашифровані в орнаменті.

Кошик із сучасною локальною продукцією, виготовленою з лаванди, привезли перечинці і Іван Погоріляк.

Як сказав під час виступу Павло Клімкін, це історія про людей. Ми відкриватимемо давні традиції як ДНК нації, які об’єднають Україну. 🧬
Зібрана інформація буде впорядкованою в унікальних книгах, виготовлених у давній “черпаний” спосіб, і подарована бібліотекам. Також створюватимуться виставки, відеофільми, цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути.
Очікується, що участь в проєкті візьмуть близько 1 млн.осіб з різних куточків України, а переможці отримають цінні подарунки.

Долучитися може кожен бажаючий. Детальні - на сайті tainaUA.blogspot.com та на сторінці Книга Добра.
Давайте зробимо так, щоб про дивовижне Закарпаття дізнався цілий світ і ще більше туристів захотіли до нас приїхати. Бо нам дійсно є що показати і чим здивувати.



Володимир Чубірко - Фейсбук.
Категорія : Культура


Залишити Коментар