«Загадковий Духнович»: Історія відомого закарпатського педагога

травня 05 / 2021

У квітні цього року виповнилось 210 років з дня народження Олександра Духновича. З цієї нагоди відомий закарпатський письменник видав книгу під назвою «Загадковий Духнович». Вона розрахована на широке коло читачів. Це перша книжка про найвідомішого закарпатця ХІХ століття, видана за межами історичного Закарпаття.
Закарпастький письменник випустив книгу про одного з найбільш визначних діячів культурно-освітнього простору нашого краю середини ХІХ століття – Олександра Духновича.
Книжка складається із семи розділів, що містять, зокрема, й уривки із листів Духновича, дрібниці життя із щоденника та записок будителя тощо. Видання доповнюють оригінальні ілюстрації про Духновича, що допомагають відтворити картину епохи, в якій жив і творив культурний та громадський діяч.
До речі, книга «Загадковий Духнович» розрахована на широке коло читачів. За словами автора, це перша книжка про найвідомішого закарпатця ХІХ століття, видана за межами історичного Закарпаття.
Варто додати, Олександр Духнович – закарпатський греко-католицький священник, письменник, педагог, поет і культурний 19 століття. Вершина його педагогічної творчості – перший підручник з теорії та практики навчання й виховання молоді, який відіграв важливу роль у розвитку вітчизняної педагогіки та шкільної справи.
Категорія : Культура


Залишити Коментар