До 150-річчя від дня народження Лесі Українки в міських бібліотеках Ужгорода організували онлайн-заходи

лютого 27 / 2021

На відзначення 150-річчя від дня народження відомої української поетеси та письменниці Лесі Українки в міських бібліотеках Ужгорода організували ряд онлайн-заходів:
– книжково-ілюстративну виставку «Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…», де представлені книжки про життя та творчість письменниці – на абонементі центральної міської бібліотеки;
– відеоролик «Мужня, ніжна жінка – Леся Українка», в якому працівники центральної міської бібліотеки декламують вірші;
– поетичний онлайн-марафон «В її імені – барви України», до якого долучилися 18 учасників різного віку, переважно діти – у бібліотеці-філії № 2;
– відеопрезентацію «Геніальна дочка українського народу» – у бібліотеці-філії №6.
Щоб діти дізнавалися про біографію та творчий доробок Лесі Українки, з 2 по 23 лютого працівники міської бібліотеки для дітей проводили «Поетичні VIVторчики» – розповідали онлайн, зокрема, на теми: «Казка і Леся Українка», «Музично-поетичний світ Л. Українки», «Феєрія Лесі Українки та її твір «Лісова пісня»», «Леся Українка і фольклор». Гостем завершальної зустрічі був український фольклорист, літературознавець, бібліограф, мистецтвознавець і педагог, заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта.

Презентували також літературно-біографічну візитівку «Душею щира Українка».
Усі онлайн-заходи можна переглянути в соціальних мережах, на сторінках ужгородських міських бібліотек у Facebook, блогах та сайті Ужгородської центральної міської бібліотеки, інформує управління у справах культури, сім'ї та молоді.
Категорія : Культура


Залишити Коментар