Олег Коцюба відвідав презентацію документального фільму «Гуцульська ватра»

серпня 18 / 2020
 Олег Коцюба відвідав презентацію документального фільму «Гуцульська ватра»
Захід відбувся у Закарпатському академічному обласному театрі ляльок. 45-хвилинний фільм про гуцульську моду та самобутню культуру Закарпаття створений у рамках проведення мистецького онлайн-фестивалю «Гуцульська ватра folk-fashion fest 2020».

Сам фестиваль проходив у Воєводино 7 липня. Через карантин усі бажаючі не могли побачити свято наживо.

Фестиваль ліг в основу фільму, туди ж увійшли кадри зйомок майстер-класів з танців, традиційних та святкових зачісок гуцулів, презентації старовинного гуцульського одягу в селищі Ясіня, неймовірні краєвиди Перечинщини з висоти пташиного польоту.

«Фільм «Гуцульська ватра», як і фестиваль в цілому, – важливий елемент розвитку культури області, поєднання минулого і сучасного. Це результат тонкої роботи місцевих дизайнерів, їх прагнення зберегти гуцульські традиції, а також операторської роботи над презентацією карпатських краєвидів.

Хочу відзначити важливість такого проєкту під час карантинних обмежень: організаторам вдалося створити унікальний продукт про гуцульську моду та культуру Закарпаття, який отримав схвальні відгуки під час презентації. Незабаром фільм викладуть у відкритий доступ», – розповів перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба.

«Найбільше щастя, коли людина знає, звідки вона, розуміє свою місію. Тоді дійсно є великі шанси створити собі й близьким хороше майбутнє. А у моді все повторюється, все нове – це добре забуте старе. У цій сфері дуже цікаво працювати. Це перший закарпатський фільм про моду. Дуже цікаво, як гуцули, проживаючи в горах, в не дуже комфортних умовах, створювали таке яскраве вбрання.
Заворожує і захоплює поєднання кольорів. Дуже важливо подати це у сучасному форматі, щоб зачепити молодь. Бо саме вона – наша цільова група. Це моя місія – берегти та продовжувати традиції нашого краю», – зауважує керівник проєкту Анна Феєр.

Над проєктом працювали:
Анна Феєр – керівник проєкту «Гуцульська ватра» folk-fashion fest 2020, генеральний директор Закарпатської школи моделей A’STAR;
Оксана Шип – режисер-постановник;
Ірина Шевцова – балетмейстер-постановник;
Оксана Василян– дизайнер;
Інна Фуцур– постановник дефіле;
Олексій Артем’єв– відео;
Валерій Мухмед– фото.

Довідка: Проєкт «Гуцульська ватра фольк-фешн фест 2020» реалізований в межах програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Офісом розвитку малого та середнього підприємництва (SME.DO) при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Український культурний фонд – державна установа, створена у 2017 році як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України. Детальніше про установу на сайті https://ucf.in.ua/
Категорія : Культура


Залишити Коментар