Новини Закарпаття

На кордоні зі Словачинною прикордонники не пропустили інваліда

Хитрощі 33-річного закарпатця викрили у пункті пропуску «Малий Березний». Прямуючи до Словаччини, чоловік разом з паспортом надав пакет документів, який начебто посвідчував його інвалідність. Втім, під час їх перевірки у прикордонників виникли сумніви щодо їх дійсності.
Посвідчення особи з інвалідністю та довідка МСЕК містили ознаки підробки. Їх було надруковано за допомогою принтера, до того ж вони не містили захисних елементів. Пред’явник наполягав на тому, що саме такі документи йому видали уповноважені державні органи.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу Національної поліції. Чоловікові відмовили у пропуску через кордон. У його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Відповідне повідомлення надіслано на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.
До слова, нагадуємо про марність спроб використання при перетині кордону підроблених документів або намагання ввести в оману правоохоронців. Державна прикордонна служба впроваджує використання сучасних видів техніки для перевірки документів та має добре підготовлений, кваліфікований персонал, який забезпечує не лише швидке і комфортне проходження контрольних процедур, а й надійний захист державного кордону.
Перейти на сайт