Новини Закарпаття

7000 доларів за незаконний перетин кордону: На Закарпатті затримали переправника

На Берегівщині співробітники поліції у співпраці з прикордонниками припинили діяльність чергового каналу незаконного переправлення через кордон чоловіків, які підлягають мобілізації. Організатору незаконної схеми слідчі повідомили про підозру


24 жовтня співробітники Берегівського районного відділу поліції у співпраці з працівниками Мукачівського прикордонного загону викрили жителя села Іза Хустського району на незаконному переправленні військовозобовʼязаних чоловіків через державний кордон України.

Маршрут для нелегального перетину зловмисник проклав для своїх клієнтів поза офіційними пунктами пропуску, через «зелений кордон» в межах Берегівського району.

Того дня фігурант зустрівся зі своїм черговим клієнтом на одній із АЗС у Мукачеві. Звідти, на власному авто «Opel Vectra», переправник доставив чоловіка до прикордонного села Косонь. Дорогою він проінструктував втікача про їх подальший маршрут руху та отримав за свої послуги 7000 доларів.

Одразу після цього правоохоронці затримали підозрюваного.

З місця події було вилучено всі речові докази. За даним фактом у поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. У справі триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області
Перейти на сайт