Новини Закарпаття

Поліція викрила групу осіб, які виростили плантацію конопель та виготовили наркотиків на майже 800 тисяч гривень



На Закарпатті поліція викрила групу осіб, які виростили плантацію конопель та виготовили наркотиків рослинного походження на майже 800 тисяч гривень ⤵️

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань припинили виготовлення на території області наркотиків рослинного походження.

На території однієї з громад Мукачівського району, неподалік річки, правоохоронці виявили плантацію з рослинами коноплі. В ході слідства з’ясувалося, що до посіву та вирощування причетні двоє місцевих жителів.

Зловмисники висушували зрізані стебла за місцем свого проживання та виготовляли таким чином наркотик рослинного походження канабіс.

Фігурантів поліцейські впіймали на гарячому — вони саме здійснювали оброблювальні роботи на засіяній плантації. З місця події правоохоронці вилучили майже 100 рослин конопель, запакованих у будівельні мішки та майже 3,5 кілограми сухої подрібненої рослини.

Окрім цього, під час обшуків було виявлено та вилучено ще майже 4,3 кілограми канабісу, автомобіль «Suzuki Grand Vitara», електронні ваги, вакуумні пакети та інші речові докази.

Загалом в рамках розслідування цієї справи з незаконного обігу працівники поліції вилучили наркотиків рослинного походження на майже 800 тисяч гривень.

Організатора наркозлочину поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України. За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України. Окрім цього, про підозру у вчиненні вказаного злочину повідомили і спільнику фігуранта.

У справі триває досудове розслідування. В поліції готують всі необхідні матеріали для скерування справи до суду.

Перейти на сайт