Новини Закарпаття

Поліція Закарпаття повідомила про підозру зловмиснику, який ошукав родину загиблого захисника на понад 7,2 млн гривень

Поліція Закарпаття повідомила про підозру зловмиснику, який ошукав родину загиблого захисника на понад 7,2 млн гривень🔻

На Закарпатті слідчі Головного управління поліції повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, 44-річному мукачівцю. В ході слідства встановлено, що зловмисник, перебуваючи у довірливих стосунках з родиною загиблого захисника України, ошукав їх на понад 7,2 мільйони гривень. Ці кошти були передбачені як виплата від держави, у звʼязку зі смертю військовослужбовця.

Поліцейські встановили, що підозрюваний є хрещеним батьком загиблого. Він запропонував матері полеглого воїна свою допомогу у оформленні документів для отримання одноразової грошової виплати від держави.

Після відкриття рахунку в банку зловмисник переконав жінку залишити банківську картку у нього та запевнив, що нараховані кошти витратить на облаштування місця поховання військового, а решту – перерахує сину загиблого.

Після того, як фігурант повернув банківську картку потерпілим, останні побачили, що на рахунку, замість нарахованих державою 7 млн, залишилося всього 350 тисяч гривень. Зловмисник привласнив майже усю грошову допомогу.

Наразі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, у справі триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Зловмисник, який ошукав родину загиблого захисника, перебуває під вартою.

За скоєне йому загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Перейти на сайт