Новини Закарпаття

В Ужгороді поліція заблокувала черговий канал переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України



Співробітники поліції у співпраці з СБУ затримали організатора та співучасника схеми з незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон, що діяла в обласному центрі Закарпаття.

За даними слідства чоловіків переправляли в обхід офіційних пунктів пропуску. Організатор контактував з потенційними клієнтами та займався фінансовими питаннями. За безпосереднє переправлення відповідав його спільник – 33-річний ужгородець. Саме він проводив чоловікам детальний інструктаж та супроводжував їх в режимі онлайн за допомогою мобільного телефону аж до моменту перетину ними лінії кордону. Такі послуги фігуранти оцінювали від 5000 доларів з однієї особи.

16 жовтня правоохоронці припинили їх злочинну діяльність. У ході контролю за вчиненням злочину було затримано обох зловмисників «на гарячому», коли вони намагалися переправити до Словаччини чергового втікача. У них вилучили грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Відповідно до статті 208 КПК України підозрюваних помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України слідчі Відділення поліції №1 Ужгородського районного управління поліції проводять досудове розслідування. Правова кваліфікація – ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Ужгородська окружна прокуратура.

Перейти на сайт