Новини Закарпаття

"Шлях" перетворився на контрабандний маршрут: В Закарпатті суд виніс вирок організатору незаконної схеми


Тячівський районний суд виніс обвинувальний вирок директору приватного підприємства "Транс Бурда", який організував масштабну схему незаконного переправлення через державний кордон України військовозобов'язаних чоловіків під час дії воєнного стану. Цей резонансний випадок став черговим нагадуванням про актуальність проблеми незаконної міграції та необхідність посилення боротьби з нею. Скориставшись своїм службовим становищем та доступом до системи електронного оформлення перевезень "Шлях", засуджений розробив злочинну схему, яка дозволяла йому безперешкодно переправляти осіб через кордон. Він вносив до системи недостовірні дані про водіїв, завдяки чому військовозобов'язані чоловіки могли виїхати за кордон під виглядом працівників транспортної компанії.

Слідство встановило, що організатором злочинної групи був саме засуджений . Він вербував клієнтів, організовував їх перевезення та забезпечував безперешкодне перетинання кордону. За кожного незаконно переправленого чоловіка він отримував значну грошову винагороду.
Тячівський районний суд, детально розглянувши всі матеріали справи, визнав звинуваченого винним у вчиненні злочинів, передбачених частинами 1, 2 статті 332 та частинами 1, 3 статті 362 Кримінального кодексу України.

Суд врахував тяжкість скоєного злочину, обставини вчинення злочину та особу винного, призначивши йому покарання у вигляді, позбавлення волі на строк 5 років ( умовно) та судові витрати.

Перейти на сайт