Гучне затримання на Закарпатті: підкупити не вдалося

жовтня 11 / 2024
НА ЗАКАРПАТТІ СПІВРОБІТНИКИ ВНУТРІШНЬОЇ ТА ВЛАСНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБИ ВИКРИЛИ ДІЛКА, ЯКИЙ НАМАГАВСЯ ПІДКУПИТИ ПРИКОРДОННИКА

На Закарпатті міжвідомча група у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби, співробітників ДВКР СБУ та слідчих ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури припинила діяльність каналу з переправлення осіб через державний кордон.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 332 ККУ, правоохоронці встановили, що 65-річний житель Закарпаття організував незаконне переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків. Разом зі своїми поплічниками пенсіонер діяв на ділянці відповідальності відділення інспекторів прикордонної служби «Великий Бичків». Переправлення клієнтів ділки здійснювали річкою Тиса. У протиправну діяльність закарпатець намагався втягнути військовослужбовця Мукачівського прикордонного загону. Під час спроби надання прикордоннику неправомірної грошової винагороди в розмірі 1500 доларів США зловмисника затримали.

Крім того, правоохоронці затримали його поплічника, який саме намагався переправити в Румунію двох чоловіків.

Обом фігурантам кримінального провадження повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Днями Ужгородський міськрайонний суд обрав організатору злочинної схеми запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави у розмірі 1 514 000 гривень.

Його пособника суд також постановив взяти під варту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 454 200 гривень.

Якщо вину переправників доведуть у суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар