Новини Закарпаття

Ясінянська територіальна громада щиро дякує Поліції Закарпатської області за проведену роботу!!!


Ясінянська територіальна громада щиро дякує Поліції Закарпатської області за проведену роботу!!!
Поліція повідомила про підозру чотирьом зловмисникам, які незаконно приватизували землі рекреаційного призначення на Рахівщині❗️

Поліцейські викрили незаконний механізм заволодіння рекреаційними землями на полонині Драгобрат в межах Рахівського району. У ході слідства встановлено, що основним організатором шахрайської схеми є 61-річний мешканець Кривого Рогу.

До протиправної діяльності чоловік залучив трьох спільників — 46-ти, 55-ти і 60-ти річних жителів Дніпропетровської області. Вони виготовляли підроблені державні акти, на підставі яких фігурант отримував майнові права на обрані об’єкти нерухомості. У подальшому, зловмисники присвоювали вказаним ділянкам кадастрові номери і реєстрували їх.

Це дозволило організатору придбати землі у курортній зоні за значно заниженою ціною.

🔻Протиправна діяльність зловмисників призвела до заподіяння Ясінянській територіальній громаді матеріальної шкоди на загальну суму 8,5 мільйонів гривень.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув`язнення.

▶️Наразі суд вже обрав 61-річному організатору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 8,5 млн гривень застави. Досудове розслідування у справі триває.
Перейти на сайт