Новини Закарпаття

Жителя Тячівщини підозрюють у незаконному збуті боєприпасів до гранатомета




За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

У ході слідства було здобуто інформацію, що мешканець Тячівщини причетний до незаконного обігу боєприпасів на території району. Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Жилкін, підозрюваний попередньо придбав у невстановленому місці постріли до протитанкового гранатомету РПГ-7 і зберігав їх для подальшого продажу.

Протягом цього місяця задокументовано два факти збуту ним боєприпасів, якими чоловік володів без жодного передбаченого законом дозволу. При цьому зустрічі із покупцями фігурант проводив у різних населених пунктах Буштинської громади.

Сьогодні суд обрав закарпатцеві запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внести 151 400 грн застави.

Подальше розслідування у кримінальному провадженні здійснює Тячівський райвідділ поліції. У разі доведення вини чоловіку може загрожувати до 7 років ув’язнення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Перейти на сайт