На Закарпатті ліквідували канал збуту наркотиків і психотропів

вересня 17 / 2024
НА ЗАКАРПАТТІ ЛІКВІДУВАЛИ МЕРЕЖУ ЗБУТУ НАРКОТИКІВ І ПСИХОТРОПІВ

Оперативні співробітники Чопського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління по боротьбі з наркозлочинністю ГУНП та за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури викрили канал контрабанди наркотичних засобів і психотропних речовин, а також ліквідували мережу їх збуту, що функціонувала на території Ужгородського району. Частину наркотиків ввозили з-за кордону, інші вирощували у помешканнях фігурантів справи. Злочинне угруповання також займалося переміщенням підакцизних товарів з України до країн ЄС.

У рамках кримінального провадження за ст.307 ККУ, група правоохоронців здійснила низку обшуків у місті Ужгород за місцями проживання наркоділків. У результаті проведених заходів було виявлено та вилучено 36 зіп-пакетів і згортків з кристалічною речовиною білого кольору та три з речовиною зеленого кольору, живі рослини канабісу та добрива для їх вирощування. Також у фігурантів вилучили три одиниці вогнепальної зброї з боєприпасами, оргтехніку, засоби для куріння, електронні ваги, чорнові записи та готівку у розмірі 180 000 гривень, 25 540 доларів США і 7370 євро. Окрім того, у помешканнях членів угруповання знайшли 56 ящиків сигарет різних марок, які планувалися до переміщення через кордон. 12 з них були без марок акцизного податку України, решта мали марки, які містять ознаки підробки.

У рамках того ж провадження, оперативники обшукали та у подальшому вилучили десять транспортних засобів фігурантів, які використовувалися з протиправною метою. В конструктивних особливостях трьох з автомобілів було облаштовано тайники для переміщення контрабанди.

Вісьмох фігурантів справи затримали в порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП України в Закарпатській області. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.207 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».
Тривають слідчі дії.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар