Новини Закарпаття

На Закарпатті СБУ викрила чергову прихильницю «руського міра», яка виправдовувала агресію рф

На Закарпатті СБУ викрила чергову прихильницю «руського міра», яка виправдовувала агресію рф

Служба безпеки задокументувала протиправну діяльність інтернет-агітаторки, яка в соцмережах виправдовувала агресивну війну рф проти України.

Оперативники спецслужби встановили, що до злочинної діяльності причетна мешканка Берегівського району. Вона систематично репостила на власній сторінці в одній із соцмереж кремлівську пропаганду.

Серед поширених матеріалів – заклики визнати окуповані території російськими, про «вынужденную меру» путіна і «необхідність» прийняття Україною «вимог рф».

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії рф проти України.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Викриття злочину проводили оперативники СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Перейти на сайт