Новини Закарпаття

На Закарпатті припинили незаконний видобуток мінеральних вод – особі з числа керівництва санаторію повідомлено про підозру




Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру депутату сільської ради, який входить до керівного складу одного із санаторіїв у Мукачівському районі. Йому інкримінують незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240 КК України).

Правоохоронці встановили, що на території санаторію упродовж першого півріччя 2024 року систематично здійснювалося видобування мінеральних вод понад встановлені ліміти. При цьому жодних коштів за користування надрами із перевищенням норми та реалізовану мінеральну воду сплачено не було.

Водночас підозрюваний намагався приховати незаконну діяльність, скручуючи показники лічильників до необхідного значення. Їх адаптували для того, аби вони відповідали погодженим лімітам на викачку води зі свердловин.

За пів року незаконно видобуто майже 15 тис. кубометрів мінеральних вод, придатних для внутрішнього та зовнішнього лікування і промислового розливу.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури встановлюють усіх можливих фігурантів незаконної схеми. Розслідування здійснює Нацполіція Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Перейти на сайт