Новини Закарпаття

Оперативники Чопського прикордонного загону викрили схему незаконного переправлення

НА ОКОЛИЦІ УЖГОРОДА ЗАТРИМАЛИ ДВОХ ЗАКАРПАТЦІВ, ЯКІ ПЕРЕПРАВЛЯЛИ ЧЕРЕЗ КОРДОН ЧОЛОВІКА ПРИЗОВНОГО ВІКУ

Оперативники Чопського прикордонного загону викрили схему незаконного переправлення громадян України призовного віку через українсько-словацький кордон. Канал діяв у межах Ужгородського району. Заходи з документування правопорушення та затримання фігурантів справи проводилися спільно зі співробітниками Нацполіції, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

До протиправної діяльності були причетні двоє жителів Закарпаття. Один з них підшуковував «клієнтів» та організовував схему, інший виступав у ролі виконавця.
Організатор сконтактувався з черговим «клієнтом» в місті Ужгород через спільних знайомих. Він зобов’язався переправити чоловіка до кордону зі Словаччиною за грошову винагороду у розмірі 6500 доларів США.

Після передачі грошей за «послугу» закарпатець у визначеній точці передав «клієнта» пособникові, а той повіз його безпосередньо до держрубежу.
Транспортний засіб, яким переправляли чоловіка, зупинили на околиці Ужгорода. Згодом у місті також затримали організатора. Фігурантів справи затримали у порядку ст.208 КПК України та доставили до відділку Нацполіції.

У ході огляду місця події правоохоронці вилучили легковий автомобіль переправників, їх мобільні телефони, чорнові записи, а також грошові кошти в розмірі 6500 доларів США.
Тривають слідчі дії.
Перейти на сайт