Новини Закарпаття

Депутат Берегівської міської ради Віктор Саєнков затриманий за незаконне переправлення через кордон


Закарпатська область: Депутата Берегівської міської ради від партії "Європейська Солідарність" Віктора Саєнкова затримали за незаконне переправлення ухиліста через державний кордон України. Згідно з джерелами у правоохоронних органах, Саєнков допоміг ухилисту перетнути кордон за 14 тисяч доларів США.

Під час обшуку у Саєнкова було вилучено хабар у розмірі 14 тисяч доларів, гранату та мисливську рушницю. За даним фактом відкрито кримінальну справу, і депутату загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі.

Це не перший випадок, коли депутатів в Україні затримують за подібні злочини. В умовах війни з Росією питання незаконного перетину кордону набуло особливої гостроти, адже це може нести за собою серйозні наслідки для безпеки країни.

Важливо зазначити, що наразі йдеться про звинувачення, і Саєнков не визнав своєї вини. Суд має встановити всі обставини справи та винести справедливий вердикт.

Ця подія викликала резонанс у суспільстві. Багато людей засуджують дії Саєнкова, адже його вчинок суперечить цінностям, які декларує його партія. З іншого боку, деякі люди вважають, що депутата затримали незаконно, і що він став жертвою політичного переслідування.

Тільки час покаже, чим закінчиться ця справа.

Ось деякі додаткові деталі, які можуть бути вам цікаві:

Ім'я ухиліста, якого переправляв Саєнков, не розголошується.
Невідомо, звідки саме був ухиліст і куди він прямував.
Чи є у Саєнкова судимості за попередні злочини, наразі невідомо.
Партія "Європейська Солідарність" поки що не прокоментувала цю ситуацію.
Перейти на сайт