За минулу добу поліція Ужгорода розкрила два майнові злочини: підозрюваних затримано

червня 26 / 2024




Співробітники Ужгородського районного управління поліції оперативно затримали двох зловмисників, які вчинили майнові злочини. Фігуранти вже притягалися до кримінальної відповідальності. Викрадені речі поліцейські вилучили та повернуть власникам

Вчора до співробітників поліції Ужгорода надійшли два повідомлення про майнові злочини.

Про перший випадок повідомила 32-річна жінка близько 07:00 ранку – з палати місцевого медзакладу, де вона перебуває на лікуванні, зник її мобільний телефон.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці з`ясували, що телефон у потерпілої викрали вночі: до медзакладу увійшов чоловік, який блукав по коридорам та згодом зайшов до однієї з палат. Саме там перебувала заявниця, яка спала після прийому ліків. Скориставшись можливістю, зловмисник забрав мобільний телефон, що лежав на столі, та пішов у невідомому напрямку.

Опрацювавши записи з камер відеоспостереження оперативники швидко встановили та затримали зловмисника. Ним виявився 29-річний раніше судимий за майнові злочини ужгородець.

Другий випадок стався близько обіду того ж дня. 48-річний житель села Загорб Ужгородського району, розповів поліцейським, що на автобусній зупинці незнайомець силою вихопив у нього мобільний телефон та втік у невідомому напрямку.

За показами чоловіка працівники поліції встановили особу зловмисника та за лічені хвилини розшукали підозрюваного – 22-річного раніше судимого за майнові злочини житель обласного центру.

Обох фігурантів в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України помістили до ізолятора тимчасового тримання. Речові докази – мобільні телефони, вилучили і в подальшому повернуть потерпілим.

За даними фактами у поліції відкрили два кримінальних провадження: за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, та за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, тобто грабіж, вчинений в умовах воєнного стану.

Слідство у справах триває.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар