Новини Закарпаття

Депутат Ужгородської міськради затриманий на хабарі за відстрочку від мобілізації


20 червня 2024 року СБУ та Нацполіція викрили на хабарі депутата Ужгородської міськради Мирослава Горвата, який є членом керівництва місцевого департаменту соціальної політики.

За даними слідства, посадовець вимагав хабарі від військовозобов'язаних, які прагнули отримати відстрочку від призову за сімейними обставинами. За різні суми хабарів чиновник обіцяв їм "пришвидшену" процедуру оформлення довідок, що підтверджують догляд за особами з інвалідністю.

Невдовзі депутата було затримано на гарячому під час отримання неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи здійснили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Важливо зазначити: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Перейти на сайт