За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав агент фсб, який збирав розвіддані про військові об’єкти на Закарпатті

червня 19 / 2024
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав агент фсб, який збирав розвіддані про військові об’єкти на Закарпатті

Завдяки Службі безпеки до тюремного ув’язнення засуджено агента фсб, який вербував українських громадян для збору інформації про місця розташування військових об’єктів та напрямки переміщення військової техніки на території Закарпатської області.

Ним виявився мешканець сел. Дніпряни Херсонської області, який після окупації Горностаївки вступив у співпрацю з ворогом і погодився очолити «т.зв. Горностаївську територіальну громаду». На цій посаді він забезпечував становлення та зміцнення окупаційної влади рф шляхом недопущення контролю української влади на території Херсонщини.

Будучи «керівником громади», зрадник пропонував українським громадянам безперешкодний виїзд із тимчасово окупованої території в обмін на виконання ними завдань для фсб.

Передусім його цікавили місця перебування військових об’єктів, напрямки переміщення військової техніки та інформація про суспільно-політичні настрої.

Ужгородський міськрайонний суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності засудженого).

Вирок набрав законної сили.

Викривали зрадника оперативники та слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар