Четверо закарпатців постануть перед судом за незаконне переправлення осіб через державний кордон України

червня 18 / 2024
НА ЗАКАРПАТТІ СПРАВИ ТРЬОХ ПЕРЕПРАВНИКІВ ПЕРЕДАНО ДО СУДУ, ЩЕ ОДНОГО ВЗЯТО ПІД ВАРТУ

Четверо закарпатців постануть перед судом за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Двоє з них за грошову винагороду у розмірі 21500 доларів США переправляли з України до Угорщини трьох чоловіків призовного віку. Організатора протиправної схеми та його пособника затримали разом з «клієнтами» наприкінці березня цього року у Берегівському районі оперативні співробітники Чопського прикордонного загону.

На початку червня прикордонники зупинили ще одного закарпатця разом з двома «підопічними». Групу невідомих затримали на околиці міста Ужгород за 100 метрів від держрубежу. Правоохоронці встановили, що за винагороду у розмірі 4000 доларів фігурант справи мав доставити до кордону зі Словаччиною жителів Ужгорода і Кривого Рогу.

17 червня цього року усім трьом переправникам вручено обвинувальні акти за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», які разом з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду.

Того ж дня в Ужгородському міськрайонному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 121 000 гривень 47-річному жителю Мукачева, який за 8000 доларів США погодився доправити до кордону зі Словаччиною двох закарпатців. Їх зупинили за 150 метрів від державної межі поблизу міста Ужгород.

Переправникові вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ. Його затримали в порядку ст.208 КПК та доставили до Ужгородського РУП ГУНП у Закарпатській області.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар