Закарпатська СБУ викрила агітатора, який закликав до відокремлення Закарпаття від України

червня 15 / 2024

Служба безпеки України викрила та блокувала діяльність мешканця Закарпаття, який закликав до зміни державних кордонів і повалення влади.

Про це повідомила речниця Управління СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо.

Зловмисник публікував у забороненій соціальній мережі "Однокласники" дописи, в яких виправдовував агресію РФ проти України та закликав до відокремлення Закарпаття від держави. Крім того, він поширював пропагандистські матеріали з російських ЗМІ, де заперечувалася причетність Росії до воєнних злочинів та виправдовувалися дії окупантів.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила злочинний характер дій фігуранта.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).
Наразі триває досудове розслідування.

Важливо зазначити, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар